Terminy i ceny
Ale jeśli interesuje Cię ten program – napisz do nas!
Dostosujemy termin do Ciebie.
Jeżeli jesteś miłośnikiem wspaniałych doświadczeń kulinarnych - pokochasz El Celler de Can Roca. Nowatorskie podejście do gastronomii, ciągła chęć eksperymentowania oraz zaskakiwania smakami i teksturami przyciąga do Girony gości z całego świata. Restauracja otwarta w 1986 przez trzech braci Roca, nagrodzonych jako najlepsi w swoim fachu: szef kuchni, somerlier i cukiernik, jest wyjątkowym miejscem, łączącym tradycyjną kuchnię katalońską, kreatywność i nowoczesność. Restauracja uzyskała tytuł najlepszej na świecie - została wybrana dwukrotnie The San Pellegrino World's 50 Best Restaurants i nagrodzona 3* Michelin. Wizyta w El Celler de Can Roca wspaniale podkreśli wyjątkową okazję lub będzie doskonałym pomysłem na prezent dla bliskich osób, które cenią wyszukane dania na najwyższym poziomie. W restauracji wymagana jest wcześniejszejsza rezerwacja, zazwyczaj z niemal rocznym wyprzedzeniem. Bez obaw - Wasz stolik już czeka!
Wylot z Polski i przylot do Barcelony. Następnie przejazd do oddalonej o ok. 2 godziny Girony. Zakwaterowanie w hotelu i odpoczynek.
Wieczorem udamy się do lokalu Txalaka (lub innego, w zależności od dostępności miejsc). Przy kieliszku wina skosztujemy tradycyjnych hiszpańskich przysmaków, gdzie wpływy katalońskie będą mieszały się z baskijskimi.
Jeśli chcesz wylecieć z innego portu lotniczego w Europie, skontaktuj się z nami!
Dzień rozpoczniemy od spaceru po zabytkowej części katalońskiego miasta z historią sięgającą przeszło 2 000 lat. Girona, leżąca w cieniu słynnej Barcelony, jest urokliwym, kameralnym miejscem pozwalającym odetchnąć od zgiełku wielkiego miasta. Wstąpimy do Can Roca - niewielkiej restauracji prowadzonej przez rodziców słynnych braci Roca. W zależności od dostępności miejsc zjemy lunch w Can Roca lub innej pobliskiej restauracji. Będzie to wspaniałe preludium do czekających nas w drugiej części dnia kulinarnych uniesień.
Wieczorem udamy się na obrzeża miasta do głównego celu naszej wyprawy - na kilkugodzinną ucztę dla wszystkich zmysłów w restauracji El Celler de Can Roca. Kolacja będzie składała się z kilkunastu dań (przystawek, dań głównych i deserów). Do dań będą serwowane wina specjalnie wyselekcjonowane przez samego Josepa Rocę. Podczas prezentacji dań zostanie nam przedstawiona historia restauracji.
Po śniadaniu opuszczamy Gironę. Przejazd na lotnisko w Barcelonie i lot powrotny do Polski.
Ubezpieczenie podróżne Signal Iduna:
1 000 PLN
Poznaj program Andaluzyjska Mozaika. Prosimy o informację podczas rezerwacji, przygotujemy najlepszą propozycję połączenia obu wyjazdów