Podróże z Kiribati Club – opinie o nas

Realizujemy Wasze podróżnicze marzenia od 19 lat. Zorganizowaliśmy ponad 1100 wycieczek i wypraw na 7 kontynentów. Sprawdźcie co nasi podróżnicy mówią o wyjazdach z Kiribati Club!

avatar
Hakuna Matata luty 2021
Dziękuję całej ekipie Hakuna Matata (Kiribati Club) z Kasią na czele – za to, że tam z nami byliście, za wspaniałe towarzystwo! *Grażyna* Relacja Grażyny z safari tu: https://grazynabezobciachu.pl/2021/03/31/przytul-slonia-czyli-tanzanskie-safari/
avatar
Pura Vida Kostaryka luty 2021
"Chcielibyśmy wystawić opinię naszej przewodniczce Uli Kupińskiej, ponieważ okazała się być jedną z najlepszych przewodniczek jaką dotychczas mieliśmy. Ula jest osobą bardzo profesjonalną wkłada w swoją pracą dużo serca i potrafi poradzić sobie w każdej sytuacji. Dba o bardzo dobry kontakt z całą grupą, potrafi doskonale zadbać o potrzeby uczestników wycieczki i chęć zobaczenia wszystkich miejsc (nawet tych, które nie były ujęte w programie). Doskonała znajomość języków to kolejny plus dla Uli. Wspaniale spisała się w każdej sytuacji i myślę że wszyscy uczestnicy grupy wycieczki są tego samego zdania." *Ania i Paweł*
avatar
Ekwador z Galapagos listopad 2020
"Pani Moniko, na Pani ręce chcemy złożyć podziękowanie dla Biura Podróży Kiribati oraz wszystkich osób związanych z naszym wyjazdem za profesjonalne przygotowanie wakacyjnego pobytu w niezapomnianym miejscu jakim jest mało znany, a jak wspaniały Ekwador. Trudno wymienić wszystkie osoby ( takiej wiedzy nie posiadamy ), ale na pewno jest to Piotr – pełen cierpliwości, spokoju, wyrozumiałości i najwyższej kultury zawodowej i osobistej. Opiekował się nami z pełnym pietyzmem zaspakajając naszą każdą zachciankę np. codzienne cappuccino o określonych godzinach. Pani Agnieszka „ odpowiedzialna „ za bilety lotnicze, odprawy bez naszego udziału. Przedstawiciele Ekwadorskiego kontrahenta – kierowca Paweł i czuwająca jak dobry duch, nieobecna, ale zawsze z nami pani Yudi. Ekwador to kolejna po Nowej Zelandii wycieczka z biurem podróży Kiribati. Mamy nadzieję że nie ostatnia, a przed nami min. Kolumbia, Brazylia, Wyspy Galapagos czy też zaległa Japonia z Tajwanem. Jeszcze raz dziękujemy i do rychłego zobaczenia na kolejnych wspólnych trasach. Halina i Mirek"  
avatar
Drugi Konieć Świata luty 2020
Chciałabym bardzo gorąco podziękować za fantastyczny wyjazd do Nowej Zelandii. To był zdecydowanie najlepszy wyjazd grupowy na jakim byłam! Nowa Zelandia jest pięknym krajobrazowo i bardzo różnorodnym krajem. Program był pozwolił na zwiedzenie go dość kompleksowo i był atrakcyjny, z dużą ilością spacerów. Jednocześnie nie był przeładowany i był czas na lunch w ciagu dnia i czas wolny wieczorami na odpoczynek. *Kasia*
avatar
Usmiech Gejszy listopad 2019
Pan Kazimierz jest doskonałym pilotem, znajomość kraju, umiejętności profesjonalne i interpersonalne wyróżniają go wśród innych przewodników, których do tej pory poznałem. Należy zaznaczyć bardzo wysoką kulturę osobistą i opanowanie. Czuliśmy się bardzo bezpiecznie w czasie całej podróży. *Igor*
avatar
patagonia 11.2019
Ola ma cudowną umiejętność budowania relacji z uczestnikami, bardzo jej zależy aby ludzie byli zadowoleni, pięknie pokazuje Patagonię przez pryzmat swojego zachwytu tym miejscem. To duża wartość. Po za tym jest niezwykle ciekawym człowiekiem, jestem pod wrażeniem jak umiejętnie odnajduje się wśród osób o dekady od niej starszych. Będę wszystkim polecała Patagonię z Olą! *Urszula*
avatar
patagonia 11.2019
Doskonałe rozeznanie w terenie , bardzo dobra sprawność organizacyjna, zaangażowanie i chęć zaspokojenia indywidualnych potrzeb i oczekiwań uczestników. Doskonałe przygotowanie merytoryczne i duża wiedza dotycząca miejsc w których przebywaliśmy. Interesująca jest u Piotra otwartośc i chęć nawiązywania kontaktów. Do tego znakomite przygotowanie językowe. Chciałbym na swoich wędrownych szlakach spotykać ludzi tego pokroju. *Jerzy*
avatar
patagonia 11.2019
Piotr był pod każdym względem doskonały. Świetnie znał miejsca, w których byliśmy. Wszystko mieliśmy zorganizowane na czas, żadnych spóźnień, wpadek czy nerwowej atrmosfery. Sam biegał, sprawdzał, czy jest wejście i dopiero nas prowadził. Przy tym zawsze miły, uśmiechnięty, chętny do rozmowy. Przekazywał nam całą swoją wiedzę na temat zwiedzanych miejsc w sposób bardzo interesujący. Często podziwiałam jego spokój i opanowanie, ale także i dowcip. To artysta w " miejscu pracy". *Lidia*
avatar
patagonia 11.2019
Jestem pełen podziwu dla umiejętności organizacyjnych Piotra a szczególnie w łatwości nawiązywania kontaktów z miejscowymi mieszkańcami jak i osobami obsługującymi naszą wyprawę. Piotr posiada to "coś" czego życzyłbym wszystkim pilotom. Piszę to z perspektywy osoby która brała udział w wielu wyprawach i wyjazdach. Ogromna wiedza, umiejętności organizacyjne i kultura osobista, to to czym imponował wszystkim uczestnikom. Zawsze gotów spełnić każdą prośbę czy życzenie a cierpliwość z jaką tłumaczył, każdemu z osobna, menu przy wyborze dań w restauracjach wręcz niespotykana. Ogromny udział Piotra, w tym że po trzech tygodniach, staliśmy się grupą przyjaciół planujących dalsze wspólne wyjazdy. *Sławomir*
avatar
magia 2019
Świetne umiejętności organizacyjne. Zobaczyliśmy więcej niż zakładał program, a nigdy nie miałam poczucia, że nas pospiesza, że musimy szybciej, sprawniej itp. Bardzo dobry kontakt z grupą i to w bardzo przyjaznej atmosferze. Poczucie humoru. Potrafił uwzględnić prośby grupy, tam gdzie nie było to absolutnie niezbędne - nie narzucał swojego zdania. 
avatar
wschodnie wrzesien 2019
Pan Michał Antkowiak to profesjonalista w swoim "fachu", kulturalny, taktowny i bardzo komunikatywny. Z niezwykłą starannością dbający o uczestników wyprawy.
avatar
bajkał 2019
W czasie wyprawy wszystko było zorganizowane w stopniu spełniającym moje oczekiwania. Wszystkie przejazdy były dobrze skoordynowane i program był w pełni zrealizowany. Mogę tylko wyrazić moje uznanie dla umiejętności organizacyjnych pilota. Pilot był bardzo profesjonalny, a jednocześnie niezwykle troskliwy o każdego uczestnia wyprawy. Posiadał bardzo dużą wiedzę na temat regionu, a nawet po realizacji punktów programu zawsze proponował dodatkowe miejsca do zwiedzania lub spaceru i był gotowy towarzyszyć.
avatar
Cross maj 2019
Dariusz to profesjonalista. Jestem bardzo zadowolona z jego wsparcia, tym bardziej, że był to mój pierwszy wyjazd do Stanów. Dzięki niemu udało mi się zobaczyć ulubiony lombard :) Wielki szacunek dla jego pracy.
wyprawa: CROSS USA
avatar
śladami perskich majowka 2019
Tomek ma bardzo dobry kontakt z wszystkimi uczestnikami i potrafi w świetny sposób zadbać o potrzeby wszystkich uczestników i chęć zobaczenia przez nich poszczególnych zabytków. Czyni to podróż łatwą i przyjemną.
avatar
Islandia ind.
Witam Panie Mateuszu! Na wstępie bardzo przepraszam, że tak późno piszę, ale jednak szara codzienność wzięła górę i juz nas pochłonęła :) Było... cudnie!!! 
avatar
uśmiech gejszy marzec 2019
Kontakt z pilotem był bardzo dobry. Krzysiek starał się uwzględniać potrzeby wszystkich uczestników, co przy tak zróżnicowanej grupie (zarówno pod względem wiekowym, jak i wymagań) jest naprawdę ciężkim zadaniem. Jako, iż preferowałem bardziej aktywne formy zwiedzania typu trekkingi, czasem odłączałem się od grupy żeby w pełni oddać się tej rozrywce. Krzysiek zawsze zapewniał mi potrzebne informacje organizacyjne dzięki którym zawsze o czasie byłem w stanie spotkać się z grupą. Doceniam swobodę, którą pilot oferował, gdyż zdecydowanie poprawiło to ogólne doznania z wyjazdu.
avatar
lanka marzec 2019
Bardzo dziękuję Natalii za spełnienie mojego marzenia - przejazdu malowniczą trasą pociągiem - nie było tego w programie, super była też wycieczka wozami zaprzężonymi w woły, pływanie łodzią i wizyta na małej farmie - też dodatkowo. Natalia jest wyjątkową, wspaniałą, bardzo profesjonalną i zaangażowaną pilotką. Program dostosowywała do potrzeb wszystkich uczestników, starała się by każdy był zadowolony - udało Jej się to w 100%. *Beata* marzec 2019
avatar
Antarktyda ind. Martyna marzec
Bardzo udana wyprawa, świetnie zorganizowana, rzeczywiście można zobaczyć Antarktydę z bliska. Pogoda „w kratkę” ale to nie przeszkadzało w wyprawach zodiakiem, a ponadto śnieg i wiatr to specyfika polarna, której należy doświadczyć. pozdrawiam *Mateusz* marzec 2019
avatar
lanka marzec 2019
Witam , Dopiero teraz złapałam oddech po powrocie z Cejlonu. Pragnę podziękować w imieniu swoim i męża za wspaniałą organizację wyjazdu i troskę biura o to , by wszyscy czuli się na nim cudownie . Dziękuję za prezenty urodzinowe dla męża i wspaniałe niespodzianki , jakie zorganizowała Natalia dla Niego w tym dniu.Celebrację Dnia Urodzin Jacka zaczęliśmy od rana jednego dnia , a skończyliśmy wieczorem kolejnego - wszyscy cudownie się bawili, dało to nam ogromnie dużo radości i pięknych wspomnień. Proszę o przekazanie podziękowań wszystkim , którzy się do tej radości przyczynili Pozdrawiamy serdecznie, *Beata i Jacek* marzec 2019
avatar
Wietnam ind. Zuza 2
Chciałam podziękować za pomoc w organizacji wyjazdu. Wszystko zagrało, a Wietnam bardzo nam się podobał :)  *Iza*
avatar
Wietnam ind. Zuza
Jest świetnie, Wietnam cudowny i bardzo dziękuję za perfekcyjną ogranizację. Nie pozbędzie się Pani nas na długo ;) *Marcin*
avatar
USA ind Wojtek 3
Jesteśmy zachwyceni i bardzo dziękujemy z współpracę i dobre przygotowanie wycieczki. Na pewno do Stanów wrócimy, a i nie wykluczamy kolejnych wyjazdów z Państwem w egzotyczne rejony.
avatar
Antarktyda ind. Martyna
Wszystko, ale to wszystko odbyło się idealnie. Jeszcze nigdy nie udało mi się brać udziału w tak doskonale zaplanowanym przedsięwzięciu. Było super. Mogłoby oczywiście być jeszcze lepiej, gdybym odważyła się skoczyć do słonej arktycznej wody, a może wtedy właśnie wszystko okazałoby się porażką..... Nie lubię zimna (chyba, że na nartach i na Antarktydzie oczywiście!!!). Bardzo dziękujemy i przepraszam za momenty zwątpienia. Człowiek uczy się całe życie. *Joanna*
avatar
Lodowy hotel ind. Martyna
Było fajnie, intensywnie i trochę ekstremalnie ale to na własne życzenie . Martwiłam się o dzieci, ale były dzielne i bardzo im się podobało. A teraz czytam w internecie jest jeszcze zimniej! *Małgorzata*
avatar
USA ind Wojtek 2
Panie Wojtku, bardzo nam się podobała wyprawa po Far West - niezależnie od ilości km, a było ich sporo ;) Przepiękna natura i ta przestrzeń niesamowita . Hotele bardzo fajne (poza ostatnim), samochód się dobrze sprawował, ludzie przyjaźni i życzliwi. Bardzo dziękujemy za zorganizowanie całości. Szczególne podziękowania za szybkie odpowiadanie na różne moje pytania na Whatsappie :) Bardzo uprzejmie z Pana strony.
avatar
USA ind Wojtek
Zgłaszam, że szczęśliwie wróciliśmy do domu po naszej wspanialej wyprawie. Wszystko udało nam się zrealizować w punkt i jesteśmy mega zadowoleni. *D.*
avatar
Madagaskar ind. Wojtek
Chcieliśmy naprawdę BARDZO podziękować za super przygotowaną wyprawę :) Właśnie weszliśmy do domu...i padamy na pyszczki będąc jednocześnie niesamowicie zadowoleni ze spędzonego czasu...
wyprawa: MADAGASKAR
avatar
Australia ind. Wojtek
Panie Wojtku wszystko gra. Nie pisaliśmy bo nie ma zasięgu. Wszystko idzie jak po maśle, wspaniały plan! Dopiero tutaj możemy go docenić. Z programu do tej pory nie udało sie nam zrealizować skaczących krokodyli bo spotkała nas niespodzianka w postaci zalanej drogi do poziomu 1,6m, ale nie żałujemy . Spotykamy bardzo przyjaznych ludzi z całego świata (w tym z Poznania )
avatar
Bangkok i wyspa ind. Gosia
Jeszcze w sumie dochodzimy do siebie. Jednak szara rzeczywistość w porównaniu z klimatem w Railay to duży kontrast. Generalnie wycieczka była super. Zobaczyłem to co chciałem czyli z jednej strony Bangkok, który jest w sumie brudny, zakorkowany a wszystkie słupy uginają się pod ogromną ilością kabli, ale ma swój urok, jest bardzo ciekawy i doskonale skomunikowany. Najlepsze wrażenia mam z China Town oraz podróży łodzią przez rzekę. Świątynie oraz Pałac Królewski to zupełnie inny świat. Co do plaży w Railay to widoki są niesamowite, dodatkowo komunikacja łodziami dodaje uroku. Mimo drobiazgów jesteśmy bardzo zadowoleni z wycieczki oraz organizacji. Dziękujemy bardzo. *Karina i Maciej*
avatar
Japonia ind. Gosia
Bardzo dziękuję za przygotowanie wyjazdu. Wszystko poszło bardzo sprawnie i bez żadnych problemów. Nawet udało nam się zaliczyć kilka dodatkowych punktów (wygospodarowaliśmy trochę czasu). Sam kraj i ludzie robią niesamowite wrażenie. Na pewno skorzystamy jeszcze z Państwa ofert wyjazdu. *Artur*
avatar
Meksyk ind. Monika
Wyjazd byl wspanialy i dajemy 6+ za koncepcje, organizacje, dobor firm wykonawczych, ich punktualność, wiedzę i podejście anglojęzycznych przewodników, dobor hoteli i linie Ado. Wszystko przebiegło płynnie i wielokrotnie komentowaliśmy, że wyjazd zorganizowaliście Państwo bardzo dobrze!
wyprawa: MEKSYK
avatar
Brazylia i Pantanal ind. Monika
Chcieliśmy bardzo serdecznie podziękować za zorganizowanie naszej podróży, niesamowite wrażenia, super organizacja, jesteśmy zachwyceni.
wyprawa: BRAZYLIA
avatar
Peru ind. Monika
Spędziliśmy cudowne wakacje. Bardzo dziękuje za super organizacje, wszystko było dopięte na ostatni guzik. Dziękujemy za wycieczkę do Machu Picchu z Leonciem, jesteśmy nim zauroczeni, wspaniały człowiek !
wyprawa: PERU
avatar
Brazylia indywidualnie
Cristo Redentor, duchy indian, afrykanerów i dobrzy ludzie z Polski, Brazylii i Argentyny nad nami czuwali. Cały program wyprawy udało się zrealizować w 100 %. Po raz kolejny wnaszym podróżowaniu sprawdziła się formuła wyjazdu indywidualnego. Jesteśmy oczarowani Brazylią. Pogoda, przyroda, ludzie, kuchnia, obyczaje w tym kraju są wspaniałe. W Rio najbardziej niebezpieczne okazały się studzienki kanalizacyjne. Zostają niezapomniane wrażenia, wspomnienia, piękne zdjęcia ... a jak znam życie, za jakiś czas wróci potrzeba podróżowania. Do Brazylii będziemy wracać. Z Kiribati i Panem Maciejem jako sprawdzonym biurem podróży będziemy w kontakcie, myślę, że to nie ostatnia wyprawa z Wami. Obrigado. Do usłyszenia.
avatar
Kostaryka indywidualnie
Pani Katarzyno, To były piękne egzotyczne wakacje. Bardzo dziękuje za organizacje pobytu - wszystko było super. Pozdrawiam serdecznie, PURA VIDA.
avatar
ind kost
Chciałbym podziękować serdecznie za sprawne zorganizowanie naszej 6cio osobowej wyprawy do Kostaryki/Nikaragui. Wszystko było według planu i wszyscy byli zadowoleni.
avatar
przez pat 2018
Piotr jest wspaniałym pilotem. Sprawdził się w każdej sytuacji. Wszystko było zorganizowane na medal. Ma dużą wiedzę na temat zwiedzanych miejsc i chętnie się nią dzieli. Bardzo dobry kontakt z uczestnikami wyprawy. Piotr dbał o każdego z grupy. Z pełną empatią reagował na wszystkie pojawiające się problemy i sprawnie je rozwiązywał.
avatar
crossss
wyprawa: CROSS USA
avatar
cross wrzesien
Pilot pierwsza klasa! Poukładany luzak-mozna zwariować! Po prostu wszystko było jak trzeba. Żadnego napiecia, mnóstwo wrażeń, świetne zgranie w czasie. Empatyczny i inteligentny. Żadnej rutyny. Duży entuzjazm. Podziwiałam także kondycję fizyczną-tyle kilometrów. Czułam się komfortowo. Świetny towarzysz podróży, mogę z Nim jechać dokądkolwiek.
wyprawa: CROSS USA
avatar
4x4 2018 2
Grzegorz miał przed sobą nie lada wyzwanie, bo miał grupę złożoną z samych kobiet, ale w mojej opinii podołał zadaniu: cierpliwie spełniał nasze liczne zachcianki, znosił humory, pomagał nosić bagaże no i pokazał kawał Islandii, w tym miejsca, do których niewielu dotarło. Wyjazd był naprawdę świetny.
avatar
4x4 2018 2
W rzeczywistości zobaczyliśmy dużo więcej niż w programie, z czego jestem bardzo zadowolona, bo Islandia jest przepiękna i ma dużo do zaoferowania. Praktycznie całe dnie mieliśmy wypełnione, nie było czasu na nudę, każda chwila była wykorzystana.
avatar
Gejsza sierpień 2018
Super, przy różnorodności oczekiwań każdego z uczestników, trzeba przyznać że Kazik potrafi dostosować się do każdego i do każdej sytuacji. Nie byliśmy wprawdzie narzekająca grupą, ale dzięki szybkiej reakcji pilota w Kyoto wszyscy skorzystali : i z muzeum kolei i z rynku i ze świątyń. Te dodatkowe świątynie były wyjątkowo urokliwe, wielkie dzięki. Szkoda tylko, że nie zawsze daje się zaczarować pogodę.
avatar
cross 2018
p. Tomasz Karolak zrealizował program wyjazdu w 100%, a nawet znalazł czas na pokazanie nam dodatkowych miejsc. Ponadto jest bardzo dobrym kierowcą, dzięki czemu przez całą trasę czułem się bezpiecznie. Jestem pod wrażeniem umiejętności interpersonalnych pilota: prowadził z nami przez całą drogę bardzo ciekawe rozmowy, dostosowywał się do naszych potrzeb i ani razu nie pokazał, że jest czymkolwiek zdenerwowany.
wyprawa: CROSS USA
avatar
król lew z Wujda
Napisanie świetna robota to tak jakby nic nie napisać, naprawdę jestem zmotywowany że można tak świetnie zorganizować wyjazd, pomijając już same walory Afryki to widać że czujecie pasję w tym co robicie. Na pewno sama specyfika biura powoduje że przyciąga dużo pozytywnych ludzi, co miałem przyjemność doświadczyć. Sama impreza była rewelacyjna, patrząc przez pryzmat miejsc, zorganizowania, ludzi. No i oczywiście nie da się w tym miejscu pominąć Kasi Wujdy, naprawdę szacunek że taka osoba była z nami, od załatwiania rzeczy mniejszych i większych, towarzystwo, wymianę spojrzeń na świat, pozytywną aurę, my z córką byliśmy zachwycenie, zresztą myślę że reszta grupy też tak myśli.
wyprawa: KRÓL LEW
avatar
Gejsza sierpień 2018
Program bardzo intensywny, ale rewelacyjny, a dzięki zaangażowaniu Kazika zrealizowaliśmy go nawet z dodatkowymi aktywnościami. Bardzo łatwo nawiązał kontakt z grupą. Bardzo elastyczne podejście do naszych sugestii i próśb. Po prostu najwyższy poziom zawodowsta, połączony z ogromną wiedzą o Japonii
avatar
4x4 2018
Świetny kierowca, bardzo zorganizowany, sprawnie docieraliśmy na noclegi, pomocny w rozładowywaniu bagaży, bardzo dbający o nasze żołądki, bo w miarę możliwości była ciepła knajpkowa obiadokolacja. Otwarty na propozycje zwiedzenia interesujących miejsc. Dzięki Grzegorzowi zobaczyliśmy dużo więcej niż było zapisane w programie. Po prostu fajny pilot.
avatar
4x4 2018
Grzegorz świetnie zna Islandię i widać że się w niej dobrze czuje. Dzięki jego organizacji udało się bardzo dobrze zrealizować program i sporo ponad. Również jako kierowca - znakomity. Mógłby trochę więcej opowiadać o odwiedzanych miejscach (pełnić również rolę "przewodnika" a nie tylko pilota).
avatar
cross lipiec 2018
Dobry organizator, świetny kierowca i co ważne umiejetność słuchania uczestników i wybrania najlepszej alternatywy na różnego rodzaju pomysły uczestników.
wyprawa: CROSS USA
avatar
4x4 2018
Rewelacja. Świetnie wiedza o Islandii i umiejętności pilota/kierowcy pozwalały zobaczyć wszystko (a nawet więcej) i jeszcze zostało trochę czasu na sen :)
avatar
Majówka na Hawajach 2018
(Dariusz i Kamila) zrealizowali program, pokazali jeszcze dużo, dużo więcej i odpowiadali pozytywnie na nasze indywidualne potrzeby, a nieraz i zachcianki. Indywidualne podejście do każdego z uczestników w przypadku trudności w uczestniczeniu w trekingach.
avatar
kolory azji 2018
Maciek to mistrz dyplomacji. Unika konfliktów i umiejętnie wychodzi z trudnych sytuacji.
avatar
magia maj 2018
Maciek wart jest każdych pieniędzy jakie zarabia. Właściwy człowiek na właściwym miejscu.
avatar
Majówka na Hawajach 2018
Proszę serdecznie podziękować PILOTOM (Dariusz i Kamila). Z tak dobrymi nie miałam dotąd możliwości podróżować! Bardzo proszę o informowanie mnie o wyjazdach z tymi PILOTAMI - zawsze chętnie skorzystam z takich wyjazdów. Hawaje, maj 2018
avatar
puma 2018
Młody człowiek z bardzo dużą wiedzą oraz umiejętnością przekazywania jej. Super Pilot.
avatar
puma 2018
Klasa światowa. Mateusz był świetnie przygotowany i bardzo dobrze przekazywał informacje, cierpliwie odpowiadał na powtarzające się pytania i zbierał i uwzględniał inne pomysły od wszystkich uczestników.
avatar
puma 2018
Na miejscu wszystko było dopięte na ostatni guzik i jako uczestnicy mogliśmy się skupiać na programie i wakacjach :) Mateusz momentalnie zapamiętał, że Tosia jest wegetarianką i zawszę brał to pod uwagę gdy organizował nadprogramowe wyjścia żywieniowe, wielki plus za to.
avatar
puma 2018
Świetna znajomość historii i realiów Ameryki Południowej, świetna znajomość języka hiszpańskiego, doskonale tłumaczenie opowieści lokalnych przewodników, ponad planowe atrakcje zorganizowane zgodnie z oczekiwaniem.
avatar
puma 2018
Bardzo dobry kontakt z uczestnikami, duża empatia, otwartość i uważność na drugiego człowieka, a do tego jeszcze naturalny urok osobisty. Dobre samopoczucie uczestników podczas wyprawy to w pewnym stopniu także zasługa pilota, a w towarzystwie Mateusza naprawdę świetnie się podróżuje - jego luz i pozytywna energia udzielają się innym i sprawiają, że nawet cięższy dzień / męcząca podróż są całkiem przyjemne. Podsumowując, pilot - marzenie! ;)
avatar
puma 2018
Wysokie umiejętności organizacyjne to na pewno jedna z wielu mocnych stron Mateusza jako pilota. Sprawnie i skutecznie reagował w problematycznych sytuacjach, dbał o to, by uczestnicy mogli realizować swoje pomysły i oczekiwania podczas wyprawy, a w międzyczasie czuwał, abyśmy ani na chwilę nie zapomnieli, że jesteśmy na wakacjach. Mateo był także bardzo profesjonalny pod względem merytorycznym - dzielił się swoją niemałą wiedzą na temat Peru i Boliwii, wyczerpująco odpowiadał na nasze liczne pytania (czy też tłumaczył je i kierował do lokalnych przewodników), odznaczając się przy tym dużą cierpliwością i wysoką kulturą wypowiedzi.
avatar
Lida
Marzy mi się, żeby moja wypowiedź była szczególnie zauważona, a to ze względu na temat, który mam wielką potrzebę poruszyć. Chcę opowiedzieć o wspaniałości Pilotów Biura Podróży Kiribati Club, a są to: Joanna Antkowska,  Zuzanna Komuda, Wojciech Chomicz, Dariusz Wiejaczka. Ich empatia, troskliwość i zaangażowanie oraz umiejętności organizacyjne - krótko mówiąc profesjonalizm jest wyjątkowy. A teraz dowód świadczący o prawdziwości mojej wypowiedzi. Byłam uczestniczką wycieczki do Nowej Zelandii. Wyjazd ten to spełnienie moich kilkuletnich marzeń, a realizacja dużym wysiłkiem finansowym. W 8-mym dniu zwiedzania podczas trekkingu uległam wypadkowi - była to niedziela. Skutki wypadku okazały się niebanalne. Dzięki niebywałej akcji Pilotów znalazłam się w szpitalu, gdzie stwierdzono konieczność zabiegu operacyjnego niestety w zupełnie innym szpitalu, innej miejscowości. Dodatkowym utrudnieniem dla Pilotów było to, że nie znam języka angielskiego. W tej trudnej sytuacji, otoczona opieką ani przez moment nie odczułam niezadowolenia z powodu mojej bezradności językowej. Tylko empatia ze strony Pilotów, zrozumienie jak bardzo mi zależy, żeby w miarę możliwości jak najmniej stracić z „wymarzonej” Nowej Zelandii, mimo oczywistego zmęczenia po dniu niełatwej pracy zostałam dowieziona do szpitala już o północy, gdzie miałam mieć operację. Odległości =wypadek-jeden szpital-drugi szpital były znaczne (300 kmx2+150km). Skuteczność załatwiania w szpitalach ,”zarażenie” lekarzy swoją troską o mój „los”, bardzo trudne z wielu powodów załatwienie jedynego z możliwych samolotów ,”dostarczenie” mnie na lotnisko - to wszystko uratowało moje zwiedzanie Nowej Zelandii. We wtorek rano byłam z grupą bardzo szczęśliwa i wdzięczna Pilotom za to, że uczynili „rzecz niemożliwą”. W typowym trybie mogłam stracić swoje oszczędności nie zwiedzając Nowej Zelandii, w najlepszej wersji miałam szansę dołączyć do grupy po 6 dniach/po najpiękniejszych miejscach/psychicznie ”zniszczona”. Tymczasem  wróciłam do Polski z mnóstwem wrażeń, szczęśliwa i pełna wdzięczności dla Pilotów. Dziękuję. Lida
avatar
Hanami 2018
Oaza spokoju i opanowania. Duża elastyczność i kreatywność w sytuacjach losowych jak na przykład zamknięty szlak w Kirishimie.
avatar
Hanami 2018
Kazik potrafił wspaniałe zarządzać grupą oraz programem wycieczki w zależności od pogody i możliwości kondycyjnych grupy. Żadne wyzwanie nie stanowiło dla niego problemu.
avatar
słonie na cejlonie
Program w całości spełnił moje i męża oczekiwania. To, ze mogliśmy ostatniego dnia zwiedzić Colombo i przed odlotem ogarnąć się w hotelu było bardzo dobrym pomysłem.
avatar
Słonie luty
Pilotem naszym był pan Piotr Ciesla. Organizacja całej wyprawy była super. Wszystko zagrało bezbłędnie. Pod czas wyprawy były moje urodziny i byłam w szoku. Super niespodzianka.
avatar
Słonie luty
Pilot był rewelacyjny, bardzo kontaktowy. Zawsze starał się dostosować program do prób uczestników. Jednocześnie chętnie odpowiadał na wszystkie pytania i miał dużą wiedzę na temat regionu. Na wyprawie panowała fantastyczna atmosfera, w dużej mierze dzięki pilotowi.
avatar
czekolada pochodzi z gwatemali
Generalnie: Aśka jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu czyli pilot dbający o wszystkich razem i każdego z osobna, nieba przychyli jeśli tylko może a jednocześnie jest częścią grupy i z zachwytem odkrywa świat, który na bieżąco też grupie tłumaczy.
avatar
czekolada pochodzi z gwatemali
Czekolady jakoś było mało :) Cała wyprawa pełna wydarzeń, ale to moje drugie zetknięcie z Gwatemalą pozwoliło mi na jej odkrycie od nowa, cała wyprawa a szczególnie Semuk Champey to roller coaster przeżyć i wrażeń ... w Gwatemali można się zakochać ! :) Odrobina adrenaliny związana z niebezbiecznymi Hondurasem i Salwadorem tylko podkręca atmosferę.
avatar
czekolada pochodzi z gwatemali
Pełny profesjonalizm. Bardzo dobry kontakt z uczestnikami.
avatar
Przez patagonie 11.2017
Piotr ...cudowny człowiek ... łagodne usposobienie z jednoczesną stanowczością i wspaniałą umiejętnością kompromisu i osiągania zamierzonego celu... przyjacielski, opiekuńczy, zaangażowany w życie grupy.
avatar
Przez patagonie 11.2017
Piotr to pilot doskonale znający miejsca odwiedzane, a co za tym idzie wspaniale pilotujący grupą...szeroka wiedza i łatwość przekazu ... wielka łatwość organizacyjna.
avatar
Przez patagonie 11.2017
Dowcipny, usmiechnięty, chętny do pomocy. Dzielił się swoją wiedzą i doświadczeniem. Przy okazji, bardzo dziękuję Kiribati za życzenia i upominki na moje urodziny oraz za miłą kolację. Pan Piotr zorganizował wszystko z wielką klasą.
avatar
Przez patagonie 11.2017
Pana Piotra można słuchać godzinami,a jego wiedza na temat historii,kultury,polityki itp. jest ogromna.
avatar
Lanka 11.2017
Świetna pilotka doskonale opiekowała się grupą i każdym z uczestników. Reagowała na nasze potrzeby małe i duże. Dobrze przygotowana. Polecam.
pilot:
avatar
alaska
Mega wysoki poziom organizacyjny i proby dostosowania sie do kazdego z uczestnikow co jak wiadomo nigdy nie jest latwe. Duza elastycznosc w dopasowywananiu sie do potrzeb no i absolutne chapeau bas za pokonane kilometry w nogach/rekach w bardzo dobrym stylu pomimo narastajacego zmeczenia! Do tego wiedza na temat regionu, tak wiec ogolnie same pozytywy.
avatar
norwegia trekking
Jestem pod dużym wrażeniem osobowości Macieja - świetne wyczucie pomiędzy byciem pilotem, a "kumplowaniem" się z ekipą, cudowny człowiek. Osobiście jestem mu bardzo wdzięczna za wsparcie na szlaku: to moralne - "dasz radę" i to konkretne, w trudnych momentach podanie ręki.
avatar
norwegia trekking
Pilot - świetny kierowca, rewelacyjny przewodnik; grupa pod opieką w 100% - niech o tym świadczy fakt, że zawsze odbierał nas "spod drzwi", zwłaszcza po aktywnościach górskich, chociaż parkingi czasami były oddalone - szacunek za formę!
avatar
magia czerwiec 2017
Doskonałe umiejętności organizacyjne. Darek ma niesamowitą pasję, dużą wiedzę, poczucie humoru oraz niebanalną osobowość. Znając Jego pracę i zaangażowanie, jestem przekonana że jest osobą która sprosta wielu ambitnym zadaniom i spełni oczekiwania najbardziej ambitnego klienta.
avatar
magia czerwiec 2017
Darek to wspaniały pilot! Bardzo dobrze zorganizowany, nigdy się nie spóźniał, odpowiadał na wszystkie pytania uczestników. Cierpliwy, zorganizowany a przede wszystkim z dużym poczuciem humoru! Dzielił się wiedzą na temat odwiedzanych miejsc oraz spotykanych po drodze zwierząt.
avatar
magia maj 2017 3
Darek naprawdę starał się wyjść naprzeciw naszym oczekiwaniom. Poza tym, był naprawdę opanowany i nie stracił głowy ani nerwów w przygodach z samochodami, tłokiem na drogach, naszych narzekań ani gdy sie spóźnialiśmy. Można było na nim polegać. Poza tym podchodził do wszystkiego z dużą dozą humoru
avatar
cross 2017
Pilot bardzo kompetentny i doświadczony. Profesjonalny pod każdym względem. Pogodny, cierpliwy i opanowany w każdej sytuacji. W razie potrzeby umiał rozwiązać każdy problem. Umiejętnie wsłuchiwał się w sugestie uczestników wyprawy i bardzo dbał o dobrą atmosferę w grupie. Po prostu świetny, profesjonalny pilot.
wyprawa: CROSS USA
avatar
cross 2017 program
Wyprawa po USA rewelacyjna. Organizacja wycieczki na najwyższym poziomie. Dobrze przemyślany, nasycony atrakcjami i bogaty program pozwolił mi zobaczyć fantastyczne miejsca i dostarczył cudownych przeżyć. Dziękuję za niezapomnianą podróż i wspomnienia przecudnej Ameryki, które zostaną ze mną na zawsze.
wyprawa: CROSS USA
avatar
cross 2017
Michał Wróblewski zasługuje na wysokie uznanie. Podziwialiśmy jak szybko posługiwał się gadżetami elektronicznymi by trafnie i na czas dotrzeć do dodatkowych atrakcji czy ominąć korki.
wyprawa: CROSS USA
avatar
cross 2017
Profesjonalizm w każdym calu!!! NAJLEPSZY PILOT POD SŁOŃCEM!!!!!
wyprawa: CROSS USA
avatar
cross
Trasa urozmaicona-moja ukochana przyroda i mniej miasta! Jestem bardzo zadowolona z wyprawy! Polecę ja zawsze znajomym. Warto było!
wyprawa: CROSS USA
avatar
magia maj 2017 2
Super, mieliśmy świetną atmosphere. Dariusz ma bardzo dużą wiedzę o trasie, był w stanie odpowiedzieć na wszystkie nasze pytania. Respektował wymagania i potrzeby każdego uczestnika, a jednocześnie potrafił stworzyć bardo przyjacielską atmosphere. Po prosty świetny facet :-)
avatar
magia maj 2017
Dariusz był bardzo zorganizoway, zrealizowalismy 100% program, wszystko zawsze było dla nas przygotowane. Byliśmy naprawdę pod wrażeniem.
avatar
salsa verde marzec 2017 v2
Leonor była cały czas przy nas, otwarta na każdą prośbę czy sugestię. Reagowała na potrzeby grupy, potrafiła też łagodzić powstałe konflikty. Była w 100% zaangażowana.
avatar
salsa verde marzec 2017
Mieliśmy szczęście podróżować pod opieką Leonor Sagermann Bustinza. Program zostal zrealizowany w 100%, drobne zmiany (np. kolejność zwiedzania) zawsze były dla nas korzystne.
avatar
Przez Patagonię do Iguazu, luty 2017
Byliśmy z mężem bardzo zadowoleni ze współpracy z Magdą, zawsze pomagała nam nawet w najdrobniejszych sprawach i wg naszych obserwacji miała dużo wyczucia i taktu w kontaktach ze wszystkimi uczestnikami.
avatar
amerykanski 2017
Wyprawa super zaplanowana. Po intensywnym zwiedzaniu był czas na wypoczynek, gdzie można było trochę się zrelaksować i nacieszyć widoczkami.
avatar
amerykanski 2017
Nigdy nie było problemów z komunikacją. Zawsze o wszystkim pamiętała. Przy każdym wjeździe do danego kraju lub miejsca które zwiedzaliśmy opowiadała różne ciekawostki z nim związane.
avatar
amerykanski 2017
Karolina załatwi WSZYSTKO. Pilot idealny :):)
avatar
Kuba slow travel 2017
Wspaniałe!!! I tak wiele dzięki uważności, wrażliwości, wielkiemu doświadczeniu Joanny, także w kontaktach z ludźmi!!! Bardzo dziękuję za tyle cudnych chwil i przeżyć .
avatar
Patagonia luty 2017
Doskonałe i skuteczne reakcje w trudnych chwilach i przeciwnościach - dzięki temu wycieczka nie straciła uroku i była BARDZO UDANA; podziękowania dla pilota !!!
avatar
Plaża
Piotr Neumann to człowiek przez duże C , świetny przewodnik, ciepła i pełna szacunku dla innych osoba, pełen profesjonalizm i dbanie w każdym calu o nas jako ludzi będących pod Jego opieką. Jak do tej pory (a wypraw mam za sobą sporo) muszę potwierdzić, iż nie maiłem nigdy takiego przewodnika.
avatar
Plaża
Cała grupa świetnie się dogadywała i spora w tym zasługa pilota który unikał tworzenia sytuacji konfliktowych. Piotrek robił wszystko aby każdy z uczestników był zadowolony, pomagając spełniać nawet te najdziwniejsze pomysły.
avatar
Plaża
Program wycieczki był bardzo dobrze przygotowany. Spokojne momenty przeplatały się z ekstremalnymi doznaniami.
avatar
Żaba luty 2017
Piotr Neuman dbał o całą grupę bez zastrzeżeń. Był świetnie rozeznany w programie oraz zawsze spełniał nasze dodatkowe życzenia. Podczas moich wielokrotnych wyjazdów był to jeden z najlepszych pilotów .Brawo dla firmy za takiego pilota.
avatar
Wietnam luty 2017
Zuzanna jest wzorem cierpliwości i wyrozumiałości. Nie traciła spokoju wewnętrznego w trudnych sytuacjach i respektowała potrzeby wszystkich uczestników wyprawy. Jak dla mnie : mistrzostwo świata!
pilot:
avatar
Patagonia luty 2017
Magda była bardzo dobrze zorganizowana, zna trasę wycieczki i "pułapki na trasie" bardzo dobrze!!!!! Wszystko było zorganizowane na piątkę.
avatar
smaki azji list 2016
Najlepszy pilot, jakiego miałam przyjemność poznać! Konkretny, rzeczowy, perfekcyjnie zorganizowany, super współpraca z grupą, zawsze chętny do pomocy. Ten wyjazd bez Maćka nie byłby tak udany!
wyprawa: SMAKI AZJI
avatar
Puma
Pilot z powołania. Nie wyobrażam sobie lepszego kontaktu i współpracy.
avatar
Puma
Właściwy człowiek na właściwym miejscu! Pilot na 5 z plusem.
avatar
Smaki
Maciek to wspaniały ciepły człowiek. Doskonale integrował grupę. Wspaniale spędzony miesiąc dzięki osobie Maćka!
wyprawa: SMAKI AZJI
avatar
Smaki
Doskonałe umiejętności i ponadprzeciętne zaangażowanie! Maciek to doskonały organizator- pilot!
wyprawa: SMAKI AZJI
avatar
Kraina Mnichów 2016
Ula bardzo dobrze się nami wszystkimi opiekowała i była jednocześnie wspaniałą uczestniczką. Dziękuję także za prezent urodzinowy z Kiribati w postaci masażu, to świetny relaks. Otrzymałam także w dniu urodzin tort i był to miły wieczór spędzony z całą naszą grupką.
avatar
filipiny 2016
Michał to bardzo sympatyczny młody pilot o dużych kompetencjach, potrafiący scalić grupę. Potrafił sprostać wszystkim naszym oczekiwaniom a niekiedy były one nietypowe. Nie było rzeczy której by nie mógł załatwić.
avatar
Płaża Czerwonej żaby 10.2016
Super przewodnik i miły gość. Wyczerpująco opowiadał o historii i obyczajach. Świetny kontakt z miejscowymi.
avatar
iran 10.2016
Pani Kamila była super! Bardzo dobrze radziła sobie w każdej sytuacji. Miła, pogodna, żywiołowa oraz uśmiechnięta osoba :)
avatar
iran 10.2016
Pilotka to fajna dziewczyna, bystra, kontaktowa, z poczuciem humoru. Jest inteligentną osobą, z gatunku "człowiek- orkiestra". Miło było z nią podróżować.
avatar
sAFARI tANZANIA
(O lokalnym przewodniku Emmanuelu) Byliśmy w naprawdę dobrych rękach!    
avatar
Śladem Pumy wrzesień 2016
Pilotka wspaniała, walcząca o nas !!! Lepszej nie znajdziecie.
avatar
Magia 2016
Super, to za mało powiedziane. Maciej był po prostu rewelacyjny. Każde miejsce wycisnął jak cytrynę. Program i trasę dostosowywał do pogody, a nawet do oświetlenia, tak żeby wyszły najlepsze zdjęcia o określonej porze dnia. Jeśli coś zmieniał w programie, to zawsze z nami te zmiany ustalał.
avatar
klasa
Maciej to klasa sama w sobie!
avatar
Magia Krajobrazu sierpień 2016
za dużo śmiechu za mało stresu za dużo gwiazd na niebie zbyt dużo funu
avatar
USA wrzesień 2016
Wszystko doskonale zorganizowane a nasz pilot Michał Wróblewski to najlepsza wizytówka tego biura. Tak uroczego , życzliwego, pomoconego o każdej porze dnia i nocy a przede wszystkim kompetentnego we wszystkim co robi przewodnika nigdy dotychczas nie spotkałam. Szczery i serdeczny uśmiech Michała czyni każdy dzień naszej wyprawy fantastycznym.
wyprawa: CROSS USA
avatar
Herbaciana Kraina sierpień 2016
Miła, sympatyczna, kompetentna z ogromną wiedzą o Sri Lance i ludziach tam żyjących. Pilotka szybko nawiązała kontakt z wszystkimi uczestnikami wyprawy. Grupa bardzo się polubiła i wspólnie spędzała czas również po obowiązkowym programie.
avatar
Herbaciana sierpien 2016
W mojej opinii, ale również w opinii mojej żony, jest to najlepszy pilot w naszej dotychczasowej historii podróżowania od 1995 r. Jest profesjonalnie przygotowana, skłonna spełniać oczekiwania uczestników, w szerokim zakresie ich potrzeb zwiedzania , posiłków czy nawet potrzeb kultu religijnego ( to wprost ewenement wśród wszystkich pilotów, znanych nam biur podróży!!). Mógłbym jeszcze długo opisywać zalety i zdolności pani pilot, na każdy dzień przebywania na tej imprezie. W przeciwieństwie do miejscowego przewodnika, dzieliła się z nami wiedzą o kulturze i życiu codziennym na Sri Lance. Będę bardzo miło wspominał te imprezę , właśnie z powodu panującej na niej miłej atmosferze w grupie - a to dzięki, w głównej mierze, Pani Anecie.
avatar
Herbaciana sierpien 2016
Jestem pełen uznania dla kwalifikacji zawodowych i umiejętności organizacyjnych Pani Anety Głogowskiej. Potrafiła wybrnąć zarówno z sytuacji konfliktogennych ( tzn. które mogłyby się przerodzić w konflikt) zarówno z przewodnikiem jak i z uczestnikami wycieczki. Natychmiast reagowała na propozycje dot. czasu posiłków czy postoju , miejsc widokowych. Proponowała, ale taktownie, spróbowanie miejscowych specjałów, owoców, posiłków. (...) I tak wspaniale się nami opiekowała do przylotu na Okęcie.
avatar
Herbaciana sierpien 2016
Aneta zachwyciła pod każdym względem: pomocna każdemu uczestnikowi, pełna empatii, taktu, wdzięku, zawsze uśmiechnięta, skora do pomocy, zawsze do dyspozycji, z ogromną wiedzą na temat Sri Lanki, ale także innych krajów Azji, nie było dla niej rzeczy niemożliwych do załatwienia.
avatar
Wirakocza 2016
Bardzo dobry pilot; spokojny,cierpliwy, dbał o nas naprawdę przez cały czas wyjazdu.
avatar
usa na zamówienie czerwiec 2016
Michał, to bardzo kompetentny, przemiły, uroczy młody człowiek. Pomocny w każdej chwili. Uśmiech na twarzy 24 godziny. Godny polecenia.
wyprawa: CROSS USA
avatar
Salsa Verde marzec 2016
Bartosz był rewelacyjny. Miał klasę a tego nie można nauczyć się na żadnych kursach czy szkoleniach. To co prezentował sobą i jak wyrażał się o firmie którą reprezentuje jest pełne podziwu. Na podstawie tego co sami doświadczyliśmy od Was /tak celowo w liczbie mnogiej, bo dzięki Bartoszowi utożsamiamy się też z Wami..../ jesteśmy pełni podziwu i ciekawi poznania bliżej Państwa. Rzadko się zdarza taki profesjonalizm a jeśli już to trzeba go pielęgnować.
wyprawa: SALSA VERDE
pilot:
avatar
Salsa Verde marzec 2016
Program wycieczki był bardzo przemyślany i co najważniejsze logiczny. Nie musieliśmy się cofać, nadrabiać trasy, wykonywać zbędne kilometry. Co w tym też było ciekawe, że był też bardzo elastyczny - stwarzał przynajmniej takie wrażenie że nie czuliśmy się skrępowani albo, że czegoś nie zwiedziliśmy, pominęliśmy. Super.
wyprawa: SALSA VERDE
avatar
salsa verde maj 2016
Leonor jest bardzo dobrze zorganizowana i zawsze bardzo dobrze przygotowana. Umiejętności kontaktu super, umiała porozumieć się z każdym uczestnikiem, i jednocześnie przeciwdziałać napięciom.
avatar
Uśmiech Gejszy kwiecień 2016
Była to moja druga wyprawa z Kazikiem Pawłowskim jako pilotem. I po raz kolejny jego profesjonalizm i chęć pokazania jak najwięcej uczestnikom wyprawy sprawiły, że wyprawa okazała się fantastyczną przygodą.
avatar
Śladem Pumy 04.2016
"Ojciec Piotrek" - tak Go nazywaliśmy - stworzył fantastyczną atmosferę. Okazało się że byliśmy z przyjaciółmi na wspaniałej wyprawie.
wyprawa: ŚLADEM PUMY
avatar
Śladem Pumy 04.2016
Piotr ma świetny kontakt z tubylcami. Radzi sobie w trudnych sytuacjach. Super cierpliwy, ma spore wiadomości i znajomości co ułatwiało nam życie.
wyprawa: ŚLADEM PUMY
avatar
Śladem Pumy kwiecien 2016
Bardzo sympatyczny, duża wiedza, świetny hiszpański, uczynny i zawsze do dyspozycji, z ciągłą inicjatywą, w dobrych relacjach z przewodnikami i partnerami tubylczymi.
wyprawa: ŚLADEM PUMY
avatar
Japonia o pilotach
Piloci bardzo pracowici i zaangażowani, nie było rzeczy niemożliwych. Wykonywali swoje zadanie z pasją ,dzielili się wiedzą - dużą wiedzą. Starali się pokazać jak najwięcej. Zawsze dostępni.
avatar
Iran
W sumie brak takich górnolotnych słów aby wyrazić najwyższy podziw dla pilotki !!!
avatar
Salsa Verde luty 2016 organizacja
Organizacja bardzo dobra - potrafi wybrnąć z trudnych sytuacji pisanych przez życie.
wyprawa: SALSA VERDE
avatar
Salsa Verde 2016 pilot
Asia poradziła sobie świetnie nie tylko z trudnościami, które pojawiały się w trakcie, ake również z rozbieżnymi oczekiwaniami uczestniczek. Pilotka robiła zdecydowanie więcej niż bym oczekiwała, aby każda z nas zrealizowała swoje plany i była zadowolona.
wyprawa: SALSA VERDE
avatar
Salsa Verde 24.02. - 12.03.2016
Trasa wyprawy była zaplanowana w taki sposób, że po najbardziej intensywnych dniach były trochę luźniejsze. Był czas i na zwiedzanie, i na odpoczynek, i na rozmowy z mieszkańcami, i na niespiesznego drinka ;)
wyprawa: SALSA VERDE
avatar
sladem pumy styczen 2016
Pilot(ka) posiada znakomite umiejętności organizacyjne - było szybko, sprawnie i pewnie. Na pewno znaczenie miała świetna znajomość hiszpańskiego - żadnych barier.
avatar
sladem pumy styczen 2016
Ela Wiejaczka już na lotnisku nawiązała świetny kontakt z uczestnikami wycieczki i tak już było do samego końca. A nawet lepiej. Serdeczna, empatyczna, pomocna, otwarta. Wydaje mi się, że dała siebie więcej niż wymagały tego jej obowiązki. Gratulacje, że macie taką świetną Pilotkę!
avatar
Wietnam ze Smakiem styczeń 2016
Po raz kolejny jestem bardzo zadowolony z kontaktu przed wyjazdem. Odpowiedzi na wszystkie moje pytania były udzielane szybko i wyczerpująco. Chciałem też zmodyfikować końcówkę mojego pobytu i bardzo sprawnie udało się zorganizować bilety lotnicze jakie mi odpowiadały.
avatar
Wietnam ze Smakiem styczeń 2016
Umiejętności organizacyjne pilotki były rewelacyjne. Napotkaliśmy na problem z lotem, który bardzo dobrze rozwiązała. Cały czas były wsłuchana w potrzeby uczestników i w olbrzymiej części sukces tego wyjazdu jest jej zasługą.
avatar
Wietnam ze Smakiem styczeń 2016
Rzadko spotyka się osobę tak kontaktową, pełną dobrego humoru i z mnóstwem energii. Jestem pod wrażeniem jej wiedzy oraz otwartości. Najprościej chyba napisać, że niezwykle miło spędzać czas w jej towarzystwie - nawet w oczekiwaniu na transport o szóstej rano. Z całą pewnością każdemu polecałbym wyjazd z Anetą.
avatar
Plaża Czerwonej Żaby listopad 2015
Pilotka była bardzo sympatyczna i dzięki jej otwartości grupa szybko się zintegrowała. Dbała nie tylko o kwestie organizacyjne, ale również dzieliła się swoją bogatą wiedzą na temat Ameryki Południowej. Interesowała się każdą osobą w grupie i zawsze była dostępna, aby pomóc z różnymi sprawami - od wysłania kartek, czy kupienia magnesu, do zorganizowania dodatkowej atrakcji. Z całą pewnościa z wielką przyjemnością pojechałbym w jej towarzystwie na kolejną wyprawę.
avatar
Plaża Czerwonej Żaby listopad 2015
Umiejętności organizacyjne pilota były na najwyższym poziomie. Wszystkie nasze zachcianki były spełnione. W kilku miejscach były problemy z rezerwacją zakwaterowania, ale sprawnie i bezstresowo nasza pilotka umiała rozwiązać. Koszystaliśmy z wyjazdu nie martwiąc się organizacją.
avatar
trasa plaża czerwonej żaby 2015
Program był bardzo ciekawy. Osobiście bardzo odpowiada mi formuła, gdzie ze zwiedzaniem połączonych jest tyle różnych aktywności. Zdecydowanie mógłbym polecać ten program osobą, które chcą polączyć egzotykę z adrenaliną.  
avatar
Plaża Czerwonej Żaby listopad 2015
Nie miałem żadnego problemu, żeby skontaktowac się z biurem. Zawsze uzyskiwałem odpowiedzi na moje pytania i moje ewentualne sprawy były rozwiązywane błyskawicznie. Kontakt z biurem jest przyjemnością, a podejście do klienta jest tak sympatyczne, że już przed wyjazdem można się zrelaksować wiedząc, że wszystko będzie załatwione.
avatar
Tropem Jaguara listopad 2015
Szczegóły organizacyjne jak: przejazdy, objaśnienia trasy,przewodnicy lokalni były dograne perfekcyjnie. Robi również wrażenie przygotowanie merytoryczne i językowe p. Piotra.
avatar
Jeżeli chodzi o osobę Michała i jego umiejętności organizacyjne to oceniam je bardzo wysoko. Michał był zawsze zaangażowany, pomocny i na pewno jego osoba miała wpływ na moją wysoką ocenę tego wyjazdu.  
avatar
król lew 2015
"Asia to wspaniały pilot, bardzo jej zależy, by każdy uczestnik był zadowolony. Lubię z nią jeździć."
wyprawa: KRÓL LEW
avatar
trasa iran 2015
"Trasa wyprawy przez Iran skomponowana ciekawie i różnorodnie. Przez 3 tygodnie pobytu można było zobaczyć miasta o różnym charakterze (stare miasta z zabytkami, jak i ośrodki miejskie o innym charakterze - bardziej współczesne Hamadan i Tabriz)."
avatar
iran 2015
"Pilot zadowalająco przygotowany do wyprawy. Sprawnie realizował program, niejednokrotnie przedstawiał i proponował dodatkowe punkty programu, które można było zrealizować. Opowiadał o kraju, ludziach, zabytkach i historii bardziej "żywo", nie prezentując tylko jedynie wiedzy dostępnej wszystkim w przewodnikach, książkach historycznych, internecie, itd."
avatar
śladem pumy wrzesień 2015
"Kontakt b. dobry, Piotr starał się być pomocny wszystkim uczestnikom, bardzo wyważony w kontaktach z poszczególnymi osobami , nawet w sytuacjach "gorących"
wyprawa: ŚLADEM PUMY
avatar
magia krajobrazu wrzesien 2015
"Super gość! Jest przedsiębiorczy i zaradny, doskonale orientuje się w realiach USA i często wykorzystuje to na korzyść grupy."
avatar
kontakt z biurem cross 2015
"Kontakty z biurem, były rzeczowe i miłe. Wszystko było na czas. Dodatkowo dzięki uprzejmości Kiribati nawiązaliśmy wyprzedzająco kontakty z innymi uczestnikami wyprawy, co pozytywnie zaowocowało w USA."
wyprawa: CROSS USA
avatar
4x4 2015
"No nie wiem czy znaleźlibyście lepszego. Chciałbym mieć zawsze takiego pilota na wycieczkach."
avatar
piknik zielony
PIKNIK ZIELONY   "Moim zdaniem organizowanie przez Was takich właśnie spotkań, dają możliwość poznania ciekawych ludzi, miejsc oraz okazję do wymiany bogatych doświadczeń w zakresie przygotowania się do wypraw ich przebiegu i powrotu do domu. Miejsce, w którym zorganizowany był piknik bardzo urokliwe, wygodne pokoje, smaczna kuchnia no i ta atmosfera!" Marek   "Jak dla mnie piknik był bardzo sympatyczny i wszystko było ok!  No może spływać można było dłużej....  ale cieszę się z tych pięknych chwil,  które były." Beata   "Piknik był naprawdę świetnie zorganizowany i bardzo milo spędziłem czas." Mariusz   "Miło spędziłam ten weekend, w miłym otoczeniu, poznałam wkilkoro sympatycznych osób, i przde wszytskim miałam okazję posłuchać ciekawych wykładów." Renata   "Nie uczesticzyłam jeszcze w tego typu piknikach ale bardzo mi się podobało, był czas aby porozmawiać z nowymi znaomymi, cas na spacery, jedzienie spanie i oczywiście ciekawe prezentacje różnych stron świata." Dorota
avatar
USA, podróż na zamówienie wrzesieć 2015
"Chciałbym w imieniu grupy podziękować na gorąco za zaplanowanie i zorganizowanie wspaniałej wyprawy do zachodniej części USA. Jesteśmy w szczególności pod wrażeniem zaangażowania i profesjonalności naszego pilota - Marcina. Przez bez mała 3 tygodnie "nie odpuszczał" i dawał z siebie wszystko żebyśmy mogli zobaczyć i przeżyć jak najwięcej. Udało to mu się w 100 % , a nawet więcej :) "
avatar
Śladem Pumy sierpień 2015 (o pilocie)
"Kolejna rewelacja, już sama osoba pilota sprawia, że znowu chcę jechać z Biurem. Niesamowite kompetencje i stosunek do uczestników."
wyprawa: ŚLADEM PUMY
avatar
Cross USA maj 2015 (o pilocie)
"Darek był bardzo dobrym pilotem, potrafił ogarnąć wybrednych i marudzących uczestników. Dobrze organizował czas realizacji programu i miał dobry kontakt z uczestnikami wyprawy."
wyprawa: CROSS USA
avatar
Japonia, podróż na zamówienie (o pilocie)
"Pan Piotr wykazał się świetnymi umiejętnościami organizacyjnymi, dużą elastycznością, bardzo dużą wiedzą oraz opanowaniem i umiejętnością rozwiązywania nieprzewidzianych sytuacji."
avatar
Indie - Nepal
"Jestem bardzo zadowolony z wyjazdu. Wszystkie elementy się cudownie zgrały: - program biura - cudowne miejsca , które zobaczyliśmy - świetna grupa ludzi, która się zebrała, no i pilot , który się nami zajmował"
avatar
Przez Patagonię do Iguazu
"Chciałbym podziękować organizatorom oraz naszej liderce Asi Perzynie za fajne zorganizowanie moich urodzin podczas pobytu w Rio. Lekcja samby i wieczór w klubie Scenarium były mocnym akcentem na koniec naszej wyprawy."  
avatar
Powrót Wirakoczy
Co zadecydowało o wyborze tej wyprawy? "Forma trekkingu, chcieliśmy dotknąć kraju nie tylko z okna autobusu i niekoniecznie poprzez wymuszony shopping."
avatar
Fiordy i górska kraina olbrzymów (o pilocie)
"Kompetentny, bardzo sprawny organizator, umiejętność podejmowania decyzji."
avatar
Azjatycki sekret - Filipiny (o pilocie)
"Kuba był otwarty na wszelkie sugestie uczestników i organizował wszelkie aktywności zarówno zawarte w programie, jak i proponowane przez uczestników."
avatar
Opinia o całokształcie dokonań (list w butelce)
avatar
Amerykański łącznik (o programie)
"Trasa była ciekawa a urozmaicenia fajnym dodatkiem. Ważna dla mnie jest możliwość zmian i modyfikacjia na miejscu. "
pilot:
avatar
Amerykański łącznik (o programie)
"Trasa ciekawa, dobrze przemyślana na początku aktywna fizycznie kończy się na odpoczynku."
avatar
Argentyna, Brazylia - podróż poślubna na zamówienie
"Dziękujemy, wrażenia po podróży są niesamowite! :) wspaniałe miejsca, piękne widoki, niezwykła różnorodność "klimatów" w krótkim czasie - trasa podróży była doskonale zaplanowana i ogromnie nam się podobała."  
avatar
Śladem pumy (dlaczego ta wyprawa?)
"Wyprawa środka. Ani nie tramping 3 tygodnie pod namiotem, ani nie objazdówka i wypasione hotele."
avatar
Śladem pumy (o pilocie)
"Jego po prostu nie da się nie lubić :) Na wszystkie 100 pytań zadanych w minutę zawsze dawał odpowiedź i nic nie było po nim widać co o nas myśli :)" 
avatar
Śladem pumy (o pilocie)
"Pilot taktownie odnosił się do uczestników, nikogo nie faworyzował, jednakowo traktował cała grupę i co ważne, o każdej porze znajdował dla nas czas. Szczególnie podobało mi się, że dzięki swojej wiedzy potrafił zaproponować uczestnikom alternatywne miejsca zwiedzania (udostępniane nieodpłatnie lub przy niskich kosztach)."
avatar
Śladem pumy (o programie)
"Program intensywny, częste zmiany miejsca - akurat tego oczekiwałam. Ewentualnie dodatkowy dzień w kanionie Colca wzbogaciłby program i pozwolił nasycić się tym wspaniałym miejscem."
avatar
Cross USA (o pilocie)
"Bez żadnych zarzutów. Maciek wszystko organizował bez zarzutów, profesjonalnie i tak, abyśmy nie musieli się niepotrzebnie pewnymi sprawami zajmować.  Wszystko było zawsze na czas, hotele zarezerwowane, auto zatankowane. Wiedział dokąd nas zaprowadzić, nie błądził, orientował się doskonale w miejscach, które odwiedzaliśmy."
wyprawa: CROSS USA
avatar
Cross USA (o programie)
"Trasa była bardzo zróżnicowana, mądrze przemyślana i bardzo intensywna. Ale nie brakowało momentów kiedy można było chwilę odpocząć. Co prawda nie było możliwości relaksu cały dzień, ale też nie  na takie wakacje mi chodziło. Nie mam do tego żadnych zastrzeżeń. "
wyprawa: CROSS USA
avatar
Ciepło o przyrodzie (o programie)
"Po takiej ilości wspaniałych wrażeń z wyprawy trudno zdecydować co podobało się najbardziej. Każdy dzień był i inny i każdy wspaniały."
pilot:
avatar
Poszukiwacze pierzastego węża (najlepszy punkt programu)
"Odwiedzanie miejsc bez zmasowanego ataku turystów."
avatar
Amerykański łącznik (o programie)
"Cały program z drobnymi modyfikacjami jest ciekawy, pozwala dotknąć prawie całej Ameryki Środkowej i dostrzec różnice kulturowe, etnograficzne, historyczne, przyrodnicze, etniczne itp. w poszczególnych krajach."
avatar
Cross USA (o programie)
"Program oceniam jako obejmujący maksimum atrakcji jakie można było zawrzeć w okresie trwania wyprawy z uwzględnieniem różnorodności i odmienności poszczególnych regionów odwiedzanego kraju. Potrzeby aktywnych i mniej aktywnych godziło dwóch pilotów wyprawy."
wyprawa: CROSS USA
avatar
Cross USA (o pilotach)
"Łukasz i Kuba to świetni kierowcy. Perfekcyjna organizacja i realizacja programu, ogromna odpowiedzialność za ludzi, stosowanie alternatywnych rozwiązań programowych w grupie, wspaniały kontakt z uczestnikami wyprawy, niezwykłe wyczucie i doskonała umiejętność rozwiązywania problemów."
wyprawa: CROSS USA
avatar
Taniec Sziwy (o wyprawie i biurze)
"Powód wyprawy "Taniec Sziwy" - Taj Mahal i Nepal, wybór biura podrózy podyktowany był z kolei formą organizacji wyprawy: mała grupa osób, sposób podróżowania i zwiedzania, dodatkowe formy atrakcji, brak wykupionego wyżywienia w restauracjach, możLiwość dostosowania programu do potrzeb i oczekiwań grupy. Biuro dało możliwość poznania prawdziwych Indii, a nie tylko "bieganie" za pilotem i odhaczanie zabytków."
avatar
Salsa Verde (o trasie)
"Bardzo dobra trasa; urozmaicony program (np.: trekking, wycieczka konna, zwiedzanie). Byly elementy bardzo wakacyjne, czyli plażowanie"
avatar
Państwo Środka od środka (o pilocie)
"Program realizowany od A do Z od rana do wieczora, wielkie zaangażowanie, oaza spokoju a zarazem konsekwencji "
avatar
Wędrówka po Czarnym Lądzie (o pilocie)
"Pilot mieszkał przez kilkanaście lat w Afryce i posiada ogromną wiedzę na ten temat."
avatar
Śladem pumy (najlepszy punkt)
"Nie umiem się zdecydować na jeden - największe emocje wywołały wydmy, zjazd rowerkiem drogą śmierci oraz park linowy w Coroico, jednak widoki nad jeziorem Titicaca i Machu Picchu też były wspaniałe."
wyprawa: ŚLADEM PUMY
pilot:
avatar
Ekspedycja Nordkapp (najlepszy punkt)
"Nocleg "na dziko" na Lofotach (super miejsce na szczycie fiordu)."
avatar
W krainie smoka (najlepszy punkt)
"Wszystko grało - wspólnie decydowaliśmy co chcemy zobaczyć i jak spędzać czas."
avatar
Cross USA (o trasie)
"Trasa naszym zdaniem optymalna jak na czas trwania wycieczki. Zobaczyliśmy maksimum tego, co można było przy zachowaniu proporcji - zwiedzanie/odpoczynek. Do tego nasz pilot-przewodnik był otwarty na zmiany w trakcie podróży."
wyprawa: CROSS USA
avatar
Kilimandżaro (o trasie)
"Nic ponad siły..."
avatar
Indie - Nepal (o trasie)
"Trasa OK, może tochę za dużo czasu w Delhi. Aktywność odpowiednia - zresztą można w małych grupach zmieniać sobie według uznania uczaestników."
avatar
Salsa Verde (o pilocie)
"Bartosz jest super organizatorem, ale najważniejsze jest to że ma wielką i rzadką umiejętność słuchania innych i rozumienia ich potrzeb."
wyprawa: SALSA VERDE
pilot:
avatar
Salsa Verde (o biurze)
"Panie opiekujące się grupą dołożyły wszelkich starań by informować nas o wszystkim. Najbardziej podobał mi się sms w przeddzień wyjazdu przypominający o miejscu i terminie spotkania oraz podane numery telefonu zarówno do pilota jak i do biura. To sprawiało, że czułam się pewnie i bezpiecznie."
wyprawa: SALSA VERDE
pilot:
avatar
Król lew (o biurze)
"Komunikacja z biurem była bardzo zadowalająca. Wszystko wiedziałam przed wyjazdem. Niczego nie musiałam pilnować, że czegoś nie wiem lub o czymś zapomniałam. W natłoku zajęć życia codziennego ciężko o wszystkim pamiętać, szczególnie o wakacjach:)"
avatar
Amerykański łącznik (o pilocie)
"spokojny, nie stwarza nerwowych sytuacji i potrafi rozładować nerwy uczestników spowodowane zmęczeniem czy różnymi oczekiwaniami. ciekawie przedstawia propozycje zagospodarowania wolnego czasu"
avatar
Islandia 4x4 (o pilotach)
"Dobrze przygotowana, przemyślana trasa, bardzo konpetentni, mili, życzliwi prowadzący (Wojtek i Grzegorz), otwarci na propozycje modyfikacji, które uwzględniali."
avatar
Wyspa Wielkanocna, Patagonia i tango (o pilocie)
"Wybrane bardzo dobrze: trasa i obiekty do zwiedzania. Aktywnosc bardzo duza, ale jednoczesnie  mozliwosc  indywidualnej modyfikacji trasy przez uczestnika /duza wygoda/."
avatar
W krainie smoka (najlepszy punkt)
"Wszystko grało -  wspólnie decydowaliśmy co chcemy zobaczyć i jak spędzać czas."
avatar
W oku kondora (o pilocie)
"Sinior Dawidero znakomicie sobie rodzi zwłaszcza w sytuacjach kryzysowych (zwłaszcza w kontaktach z boliwijskimi szpitalami :). No i oczywiście jego opowieści o roztoczach i licznych żołądkach krowy przeszły jak sądzę do historii :) Czasami tylko potrzebuje czasu, żeby się nieco rozbujać ;)"
wyprawa: W OKU KONDORA
pilot:
avatar
W oku kondora (o trasie)
"Parę rzeczy bym wywalił. Nie specjalnie podobała mi się wycieczka na Taquilę. 3,5h w każdą stronę to jak dla mnie zdecydowanie za długo wolałbym lepiej poczuć klimat Puno. Dżungla super, ale pampa - 3 dni spacerów w łopianach jak dla mnie średnio. Downhill super!. Uyuni Super! La Paz super!!"
wyprawa: W OKU KONDORA
pilot:
avatar
Przez Patagonię do Igazu (o programie)
"Aktywności świetnie dostosowane do przebiegu trasy. Po ciężkich dniach było kilka dni na złapanie oddechu, jak i na kompletną labę na plaży na koniec. Jedyne takie miejsce na ziemi i program świetnie zrobiony do terenu."
avatar
Fiordy i górska kraina olbrzymów (o pilocie)
"Maciek pod każdym względem był świetny, jeszcze nigdy nie byłem pod opieką tak doskonałego pilota, który podczas podróży był także naszym przyjacielem. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będę miał szczęście być z Maćkiem na wspólnej wyprawie"
avatar
Śladami Herodota - wyprawa do Iranu (o pilocie)
"Bardzo dobrze zorganizowany, cierpliwy, posiadający dużą wiedzę na temat Iranu. Na bieżąco modyfikował plan trasy, wprowadzając nowe punkty. Pilot miał bardzo dobry kontakt z uczestnikami wyprawy. Wykazywał dużo cierpliwości w stosunku do uczestników."  

Masz pytania? Skontaktuj się z nami

+ 48 61 867 90 00info@kiribaticlub.pl

Wyszukaj wyjazd marzeń